Artikler

Vedligeholdelsessikringen "Key-in-pocket" fra Pilz beskytter mod genstart og manipulation – vedligeholdelse af anlæg Safe og Secure

arrow_backTil oversigten

22. august 2023 | Pilz Skandinavien

Den nye vedligeholdelsessikring "Key-in-pocket" fra Pilz beskytter operatørerne mod ikke-tilladt genstart af en maskine, således at vedligeholdelsesarbejde kan gennemføres sikkert. Den digitale vedligeholdelsessikring, som er baseret på adgangsautorisationssystemet PITreader, garanterer Safety og Industrial Security: Kun autoriserede personer har adgang til maskinen eller anlægget under vedligeholdelsesprocessen – manipulation og fejlbetjening er udelukket.

Omfattende anlæg har ofte mange forskellige farlige områder, der er sikret med beskyttelsesbarrierer. Det stiller særlige krav til sikkerheden: Det er vigtigt, at det f.eks. kun er autoriserede personer, der får adgang til vedligeholdelsesarbejde. Samtidig skal det sikres, at der ikke er flere personer tilbage i farezonen, når anlægget genstartes.

Pilz præsenterer med "Key-in-pocket" en digital vedligeholdelsessikring, der fleksibelt løser kravene til både Safety og Industrial Security: "Key-in-pocket" sørger for, at maskinen ikke genstarter under vedligeholdelsesarbejde, og at uautoriserede personer ikke får adgang. Dermed giver løsningen "Safety" mod farlig genstart og samtidig "Industrial Security", fordi det ikke er muligt at manipulere med vedligeholdelsesarbejdet.

Godkendelse som grundlag

"Key-in-pocket" er baseret på adgangsautorisationssystemet PITreader og implementeres med den konfigurerbare, lille styring PNOZmulti 2 eller automatiseringssystemet PSS 4000. Brugerne får deres individuelle autorisationer på en RFID-nøgle, som kan udlæses med PITreader ved beskyttelsesdøren. På denne måde kan en eller flere brugere, som er autoriseret til vedligeholdelsesarbejde, autentificere sig ved anlægget. Den driftsansvarlige ved altid, hvem der får adgang til hvilken opgave, og kan også tildele midlertidige autorisationer. Efter gennemført autentificering gemmes der et personligt Security-ID for brugeren i styringen på en sikker liste. Nu kan maskinen slukkes, beskyttelsesdøren åbnes og maskinen betrædes. Imens bliver RFID-nøglerne hos de forskellige brugere "i bukselommen" – "Key-in-pocket". Når vedligeholdelsen er gennemført og farezonen forladt, logger alle personer ud, Security-ID'erne fjernes fra Pilz-styringens sikre liste, og maskinen kan startes igen.

Simpelthen sikker vedligeholdelse

Den digitale vedligeholdelsessikring er specielt konstrueret til maskiner med farlige områder, som er sikret med beskyttelsesbarrierer. Den er et rentabelt, effektivt alternativ til mekaniske Lockout-Tagout-vedligeholdelsessikringer, som anbringes på alle beskyttelsesdøre. Eftersom anlægget kan betrædes eller forlades gennem forskellige beskyttelsesdøre, giver "Key-in-pocket" personalet større fleksibilitet, som dermed sparer tid

Flere artikler fra Pilz Skandinavien

Artikel er skrevet af:

Pilz Skandinavien

Vi designer fremtidens industrielle automatisering

Pilz er en global udbyder af komponenter, systemer og serviceydelser til automatisering. Vi går ikke på kompromis, når det drejer sig om sikkerhed for menneske, maskine og miljø. Som en traditionsrig familievirksomhed, der er repræsenteret over hele verden, er det vores mål at være din pålidelige partner lokalt.

Vores grundtanke – The Spirit of Safety

Vi vil gøre verden mere sikker med alle vores handlinger. Det ses i hvert eneste produkt og hver eneste løsning fra Pilz, som tager hensyn til både maskinsikkerhed og krav til Security.

Se profil

Mød os på AUTOMATIK

Erik Hynding Møller

Key Account Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Erik Hynding Møller

Ove Davidsen

Sales Engineer

Pilz Skandinavien

På messen

Ove Davidsen

Tom Lorentzen

Technical Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Tom Lorentzen

keyboard_arrow_up