Artikler

Produktserie med de sikre, konfigurerbare, små styringer PNOZmulti 2 med nyt højtydende standalone-basismodul – kompakt og rentabel basis-power!

arrow_backTil oversigten

22. august 2023 | Pilz Skandinavien

I produktserien af de sikre, konfigurerbare, små styringer PNOZmulti 2 fra Pilz er standalone-basismodulet PNOZ m C0 nu til rådighed. Det ekstremt kompakte basismodul med en bredde på kun 22,5 mm overvåger op til fire sikkerhedsfunktioner på maskiner. Alt efter anvendelse kan det anvendes til implementering af Safety-krav op til den højeste sikkerhedskategori PL (Performance Level) e og SIL CL 3. Det nye basismodul muliggør på denne måde høj produktivitet på mindre maskiner. PNOZ m C0 er således en sikker, højtydende og særdeles rentabel løsning til små maskiner i forskellige brancher og inden for forskellige anvendelsesområder som f.eks. emballage, i forbindelse med robotceller eller inden for fødevare- og drikkevaresektoren.

Det ekstremt smalle PNOZ m C0 har de samme konstruktionsmæssige egenskaber som et sikkerhedsrelæ, men er lige så effektivt som en konfigurerbar sikkerhedsstyring. Det har otte sikre indgange og fire sikre halvlederudgange samt en bredde på kun 22,5 mm. På denne måde kan du pålideligt overvåge op til fire sikkerhedsfunktioner. Hertil hører bl.a. nødstop, overvågning af beskyttelsesdøre, sikkerhedslysgitre og tohåndsbetjening. Funktionsomfanget og den pladsbesparende bredde sørger for at minimere omkostningerne.

Digitalt understøttet engineering

Alle sikkerhedskredsløb oprettes også i forbindelse med dette standalone-basismodul via softwareværktøjet PNOZmulti Configurator med intuitiv betjening og i basisvarianten uden licensomkostninger. Egne Safety-krav kan derudover implementeres enkelt og fleksibelt fra version 11.1: Til dette formål stiller værktøjet mange forskellige godkendte softwaremoduler til rådighed til overvågning af sikkerhedsfunktioner op til PL e/SIL CL 3. Alle oprettede sikkerhedsarkitekturer kan anvendes uafhængigt af en PLC-styring. Til dette formål kan sikkerhedskredsløbet overføres direkte til modulet via et USB-kabel og enten gemmes direkte eller på chipkortet. Den digitalt understøttede engineering minimerer tidsforbruget til konfiguration og dermed omkostningerne til dette trin i livscyklussen. Derudover er der også altid mulighed for udvidelser eller ændringer af funktioner. Det er især en fordel ved serieproduktion af maskiner, fordi aktuelle krav nemt kan tilpasses.

Enkel udvidelse efter behov

Hvis antallet af sikkerhedsfunktioner på små maskiner stiger, kan det "lille" projekt nemt migreres via softwareværktøjet. Det er altid muligt at udvide maskinen eller anlægget i fremtiden: Hvis der bliver behov for flere sikkerhedsfunktioner, står der basismoduler med modulære udvidelsesmuligheder til rådighed, der har tilstrækkelig ydelse til maskiner med større funktionsomfang. Alt efter behov vælger man et basismodul, der er tilpasset til den pågældende anvendelse. Derudover har basismodulerne med modulære udvidelsesmuligheder mulighed for tilslutning til alle gængse feltbussystemer, komfortabel diagnose og webbaseret visualisering. Brugerne nyder godt af stor fleksibilitet.

Løsningsorienteret og alsidigt grundlag

Sammen med f.eks. sikkerhedslysgitrene PSENopt II, det modulopbyggede beskyttelsesdørssystem PSENmlock eller nødstopknapperne PITestop fra Pilz får brugere fra mange forskellige brancher og anvendelsesområder en sikker og komplet løsning fra ét og samme firma. Denne løsning hjælper i emballagebranchen – f.eks. i forbindelse med palletering eller tilførsel af papkasser – samt inden for fødevarer og drikkevarer, f.eks. ved tappemaskiner. Også inden for robotteknologi eller fremstilling af specialmaskiner muliggør løsninger med det nye standalone-basismodul, at maskiner kan opnå en større produktivitet og rentabilitet.

Flere artikler fra Pilz Skandinavien

Artikel er skrevet af:

Pilz Skandinavien

Vi designer fremtidens industrielle automatisering

Pilz er en global udbyder af komponenter, systemer og serviceydelser til automatisering. Vi går ikke på kompromis, når det drejer sig om sikkerhed for menneske, maskine og miljø. Som en traditionsrig familievirksomhed, der er repræsenteret over hele verden, er det vores mål at være din pålidelige partner lokalt.

Vores grundtanke – The Spirit of Safety

Vi vil gøre verden mere sikker med alle vores handlinger. Det ses i hvert eneste produkt og hver eneste løsning fra Pilz, som tager hensyn til både maskinsikkerhed og krav til Security.

Se profil

Mød os på AUTOMATIK

Erik Hynding Møller

Key Account Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Erik Hynding Møller

Ove Davidsen

Sales Engineer

Pilz Skandinavien

På messen

Ove Davidsen

Tom Lorentzen

Technical Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Tom Lorentzen

keyboard_arrow_up