Artikler

Den konfigurerbare, lille styring PNOZmulti 2 fra Pilz nu med FSoE-forbindelse (= FailSafe over EtherCAT) – Sikker dataoverførsel kombineret med fleksible arkitekturer

arrow_backTil oversigten

1. juli 2024 | Pilz Skandinavien

For at opnå en effektiv produktion skal sikkerhedskoncepter kunne integreres problemfrit i maskinkoncepter. Derfor understøtter den konfigurerbare, sikre, lille styring PNOZmulti 2 fra Pilz det åbne kommunikationssystem EtherCAT i kombination med den sikre protokol Safety-over-EtherCAT FSoE (= FailSafe over EtherCAT). Det gør det muligt for PNOZmulti 2 at overføre styrings-, men også sikkerhedsrelevante informationer og har dermed til formål at øge effektiviteten i produktionen. Dermed tilbyder PNOZmulti 2 nu fleksible og rentable udvidelsesmuligheder ved tilslutning af sikkerhedsrelevante anlægsstrukturer.

Safety-over-EtherCAT til EtherCAT-kommunikation: Den sikre, lille styring PNOZmulti 2 kan fra version 11.3 af softwareværktøjet PNOZmulti Configurator ganske enkelt konfigureres ikke bare som FSoE-master og FsoE-slave, men også som EtherCAT-slave. Op til fire master-master- og op til 60 master-slave-forbindelser er mulige med EtherCAT FSoE-kommunikationsmodulet sammen med basismodulet PNOZ m B1. På den måde kan fleksible anlægsstrukturer nemt implementeres og også fleksibelt udvides med en "et-kabel-løsning" på feltbusniveau. Dermed sørger det certificerede sikkerhedssystem ud over et højt sikkerhedsniveau også for effektivitet på maskiner og anlæg.

Radar og drev perfekt forbundet

Med PNOZmulti 2 som FSoE-master er det nemt at implementere den sikkerhedsrelevante netværksforbindelse med den sikre radarsensor PSENradar fra Pilz og den sikre drevteknik PMC (Pilz Motion Control) – begge med FSoE-funktionalitet. Også her anvendes "et-kabel-løsningen" til fleksibelt at integrere FSoE-kompatible aktuatorer og sensorer i netværket. PNOZmulti 2 kombinerer som FSoE-master overvågningen af alle sikkerhedsfunktioner – fra nødstop til beskyttelsesdør og lysgitre – i én applikation og ét modul og opretter forbindelser til sikre slaver i netværket. Det minimerer arbejdet med ledningsføring og sparer omkostninger. Derudover sørger omfattende diagnosemuligheder for minimale stilstandsperioder, så produktionen bliver rentabel.

Protokollen Safety-over-EtherCAT (FSoE) blev defineret for at implementere sikker dataoverførsel for EtherCAT. FSoE muliggør overførsel af sikre og ikke-sikre informationer i EtherCAT-kommunikationssystemet. FSoE er velegnet til sikkerhedsapplikationer op til SIL 3 i henhold til IEC 61508.

Flere artikler fra Pilz Skandinavien

Artikel er skrevet af:

Pilz Skandinavien

Vi designer fremtidens industrielle automatisering

Pilz er en global udbyder af komponenter, systemer og serviceydelser til automatisering. Vi går ikke på kompromis, når det drejer sig om sikkerhed for menneske, maskine og miljø. Som en traditionsrig familievirksomhed, der er repræsenteret over hele verden, er det vores mål at være din pålidelige partner lokalt.

Vores grundtanke – The Spirit of Safety

Vi vil gøre verden mere sikker med alle vores handlinger. Det ses i hvert eneste produkt og hver eneste løsning fra Pilz, som tager hensyn til både maskinsikkerhed og krav til Security.

Se profil

Mød os på AUTOMATIK

Erik Hynding Møller

Key Account Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Erik Hynding Møller

Ove Davidsen

Sales Engineer

Pilz Skandinavien

På messen

Ove Davidsen

Tom Lorentzen

Technical Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Tom Lorentzen

keyboard_arrow_up