Artikler

Det sikre radarsystem PSENradar fra Pilz: nye anvendelsesområder takket være det udvidede synsfelt og FSoE-tilslutning – arbejd sikkert under selv de vanskeligste forhold

arrow_backTil oversigten

18. juni 2024 | Pilz Skandinavien

Med det sikre radarsystem PSENradar fra Pilz kan overvågning af beskyttelseszoner i barske miljøer nu også implementeres inden for andre anvendelsesområder: Takket være udvidede synsfeltfunktioner kan radarsensorerne lettere integreres i forskellige produktionsmiljøer. Fleksibiliteten ved hjælp af synsfelter, der kan tilpasses, giver især fordele under trange pladsforhold. For det andet er det nu muligt at oprette forbindelse til den åbne sikkerhedsprotokol Safety over EtherCAT FSoE: Omkostningerne og arbejdet med ledningsføring reduceres.

Ud over den allerede tilgængelige radarsensor med et registreringsområde fra 0 til 5 meter fås nu også den sikre radarsensor PSEN rd1.2 sensor F-FOV LR med et område fra 0 op til 9 meter. Dermed er det muligt at sikre mobile applikationer effektivt.

Fleksibel synsvinkel = større produktivitet

En ny funktion ved begge sensormoduler er mulighederne for at konfigurere synsfelter fleksibelt: Ud over den symmetriske synsvinkel er det nu også muligt at indstille asymmetriske og korridorformede synsvinkler. Det betyder, at PSENradar kan bruges pålideligt i forskellige produktionsmiljøer. Det sparer også plads i produktionen, især under trange pladsforhold, hvor f.eks. maskiner står tæt på hinanden, eller ruter fører direkte forbi maskiner. Eftersom indstillingerne af synsfeltet nu kan konfigureres mere individuelt, kan radarsensoren placeres mere fleksibelt, uden at det begrænser produktionen. Det giver ikke kun større sikkerhed i vanskelige omgivelser, men øger også produktiviteten.

Radar forbinder

PSENradar giver sammen med den konfigurerbare, lille styring PNOZmulti 2 fra Pilz en sikker, komplet løsning til overvågning af beskyttelsesområder – inklusive den sikre dataoverførsel med FSoE i EtherCAT-kommunikationssystemet. Den nye analyseenhed i radarsystemet PSENradar muliggør her FSoE-funktionaliteten i overensstemmelse med IEC 61508 til sikkerhedsapplikationer op til SIL 3. Som FSoE-MainInstance (FSoE-master) kombinerer PNOZmulti 2 overvågningen af alle radarapplikationens sikkerhedsfunktioner i ét modul og opretter forbindelser til sikre FSoE-SubordinateInstances (FSoE-slaver) i netværket.
I den komplette pakke bestående af den sikre, lille styring PNOZmulti 2 som FSoE-MainInstance med sikkert radarsystem kan denne sikkerhedsrelevante netværkstilslutning implementeres enkelt og med minimal ledningsføring.

Flere artikler fra Pilz Skandinavien

Artikel er skrevet af:

Pilz Skandinavien

Vi designer fremtidens industrielle automatisering

Pilz er en global udbyder af komponenter, systemer og serviceydelser til automatisering. Vi går ikke på kompromis, når det drejer sig om sikkerhed for menneske, maskine og miljø. Som en traditionsrig familievirksomhed, der er repræsenteret over hele verden, er det vores mål at være din pålidelige partner lokalt.

Vores grundtanke – The Spirit of Safety

Vi vil gøre verden mere sikker med alle vores handlinger. Det ses i hvert eneste produkt og hver eneste løsning fra Pilz, som tager hensyn til både maskinsikkerhed og krav til Security.

Se profil

Mød os på AUTOMATIK

Erik Hynding Møller

Key Account Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Erik Hynding Møller

Ove Davidsen

Sales Engineer

Pilz Skandinavien

På messen

Ove Davidsen

Tom Lorentzen

Technical Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Tom Lorentzen

keyboard_arrow_up