Artikler

Med adgangsautorisationssystemet PITreader card unit fra Pilz tildeles autorisationer nu på RFID-kort eller -mærkater – autentificering i det passende format

arrow_backTil oversigten

24. august 2023 | Pilz Skandinavien

Automatiseringseksperten Pilz tilbyder en ny variant af sit elektroniske adgangsautorisationssystem til fleksibel, sikker administration af adgang til maskiner. Med PITreader card unit kan driftsansvarlige nu tildele autorisationerne på RFID-transpondere i kort- eller mærkatformat.

Pilz præsenterer med sit adgangsautorisationssystem PITreader card unit nye formater til effektiv regulering af adgangsautorisationer: De RFID-kompatible kort PITreader card og mærkater PITreader sticker kan anvendes sammen med eller i stedet for den allerede præsenterede PITreader key-transpondernøgle. Maskinoperatører får deres individuelle autorisationer på transponderen og autentificerer sig med den på PITreader card unit for at få adgang til en maskine eller et anlæg. De driftsansvarlige øger dermed Industrial Security, fordi de styrer, hvem der får autorisation og dermed adgang til processen. Med de nye transpondervarianter får de driftsansvarlige større fleksibilitet i administrationen af adgangsautorisationer. Samtidig opfylder de kravene til det funktionelt sikre driftsvalg.

Ét nøglekort, mange funktioner

RFID-transponderne fås både i frit programmerbar udgave og forkonfigureret. En transparent udsparing på PITreader card giver også brugeren frit udsyn til LED-statusvisningen på adgangsautorisationssystemet, når kortet holdes frem. Hvis virksomheden allerede bruger RFID-kompatible kort, kan disse også bruges sammen med PITreader card unit: Brugeren behøver derefter kun et kort til flere funktioner. På den måde sparer han tid på autentificeringen ved maskinen eller anlægget og får en både særdeles fleksibel og enkelt håndterbar løsning. Med PITreader S card unit præsenterer automatiseringseksperten også en variant til integration af standarden OPC UA, der muliggør optimal sikkerhed og konnektivitet.

Enkel administration af autorisationerne

Via den grafiske brugerflade i den tilhørende softwareløsning PIT Transponder Managers (PTM) fra Pilz administrerer administratoren sine brugerindstillinger, blokeringslister og brugerdata til transpondernøglerne, -kortene eller -mærkaterne. De individuelle brugerautorisationer overføres enkelt og i få trin til RFID-transponderen med forkonfigurerede skabeloner. Importfunktionen gør det muligt på kort tid at indlæse informationer direkte til den integrerede database, hvilket sparer administratoren for meget tid. Hvis der anvendes flere udlæsningsenheder af typen PITreader i en virksomhed, organiseres de med softwareværktøjet User Authentication Service (UAS).

PITreader card unit kan anvendes effektivt i kombination med den konfigurerbare lille styring PNOZmulti 2 eller automatiseringssystemet PSS4000 fra Pilz til regulering af adgangsautorisation og sikkert driftsvalg. Dermed bidrager den komplette løsning fra Pilz til mere Safety og Security i mange forskellige processer.

Flere artikler fra Pilz Skandinavien

Artikel er skrevet af:

Pilz Skandinavien

Vi designer fremtidens industrielle automatisering

Pilz er en global udbyder af komponenter, systemer og serviceydelser til automatisering. Vi går ikke på kompromis, når det drejer sig om sikkerhed for menneske, maskine og miljø. Som en traditionsrig familievirksomhed, der er repræsenteret over hele verden, er det vores mål at være din pålidelige partner lokalt.

Vores grundtanke – The Spirit of Safety

Vi vil gøre verden mere sikker med alle vores handlinger. Det ses i hvert eneste produkt og hver eneste løsning fra Pilz, som tager hensyn til både maskinsikkerhed og krav til Security.

Se profil

Mød os på AUTOMATIK

Erik Hynding Møller

Key Account Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Erik Hynding Møller

Ove Davidsen

Sales Engineer

Pilz Skandinavien

På messen

Ove Davidsen

Tom Lorentzen

Technical Manager

Pilz Skandinavien

På messen

Tom Lorentzen

keyboard_arrow_up