Artikler

RFID-TEKNOLOGI: FREMTIDEN FOR INDUSTRIEL AUTOMATION

arrow_backTil oversigten

24. juni 2024 | Hans Følsgaard A/S

Med sporing af tags på objekter i produktion og logistik kan rigtig mange virksomheder få fordele af trådløs opsamling af vigtige data. Optimering af flow og reduktion af fejl er bare to af fordelene ved RFID teknologien.
Radiofrekvensidentifikation (RFID) er en teknologi, der bruger elektromagnetiske felter til automatisk at identificere og spore tags knyttet til objekter. Denne teknologi er ikke ny, men dens anvendelse inden for industriel automation har fået en renæssance takket være dens fleksibilitet, pålidelighed og evne til at drive effektivitet og innovation.
I industriel automation er RFID teknologi særligt interessant på grund af dens evne til trådløst at kommunikere data mellem et objekt og et læsesystem, hvilket kan forbedre produktions flows, forsyningskæder og vedligeholdelsesprocesser.

Sporing og dataindsamling med RFID har en række optimeringspotentialer:

Identifikation af råvarers fysiske placering
Adgang til real time data om aktuelle produktionstider
Overblik over hvem eller hvilket værktøj der har håndteret produktionen?
Hurtig lokalisering af varer på lageret med aflæsning
Færre manuelle fejl
Data følger det enkelte produkt/tag
Kort og godt færre fejl i hele logistik- og produktionskæden.

En af nøgleaktørerne i udviklingen og implementeringen af RFID-løsninger inden for industrien er Turck. Turck har introduceret en række innovative RFID-produkter, som understøtter behovene inden for industriel automation:

Integration i udfordrende miljøer
Turcks IP67 RFID interface fremhæver teknologiens robusthed og evne til at operere i krævende miljøer. Dette produkt gør integrationen af RFID i industriel automation både enklere og mere effektiv, selv under hårde betingelser, som ofte findes i fabrikker og på produktionslinjer.

IIoT og RFID: en smart kombination
Integrationen af RFID teknologi med Industrial Internet of Things (IIoT) funktioner, som demonstreret i Turcks RFID interfaces med OPC UA server, udvider brugen af RFID fra simpel sporing til avanceret dataindsamling og -analyse. Dette åbner op for nye muligheder for at forbedre effektiviteten, reducere omkostningerne og øge gennemsigtigheden i hele værdikæden.

Nøjagtighed og fleksibilitet med IO-Link
Ved at kombinere RFID teknologi med IO-Link kommunikation, tilbyder Turck løsninger, der giver bedre kontrol og fleksibilitet over dataindsamling og -styring. Dette er især vigtigt for præcisionskrævende applikationer, hvor nøjagtighed og tilpasningsdygtighed er afgørende.

Sikker anvendelse i eksplosive miljøer
Turck har også udviklet RFID læse-/skrivehoveder designet til brug i eksplosive områder (Ex Zone 1/21), hvilket demonstrerer teknologiens sikkerhedsaspekter og dens anvendelighed i potentielt farlige industriområder. Dette understreger RFID teknologiens alsidighed og dens evne til at imødekomme specifikke industrielle sikkerhedskrav.

Hastighed og Effektivitet med EtherCAT
For at opfylde behovet for hurtig dataoverførsel i realtid, har Turck introduceret et RFID I/O modul designet til EtherCAT, som er kendt for sin høje hastighed og effektivitet i kommunikation. Dette er afgørende for applikationer, der kræver hurtig identifikation og sporing.

Ekstra kompakte RFID komponenter
Endelig har Turck adresseret behovet for kompakte løsninger ved at udvikle miniature RFID læse-/skrivehoveder og tags. Disse mindre enheder udvider anvendeligheden af RFID teknologi til applikationer, hvor plads er begrænset, uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Kompakt design og forbedret pålidelighed når kontinuerlig drift er kritisk
Turcks nye HF læse/skrive-hoved har direkte Fieldbus kommunikation og et meget kompakt design. Det gør den til et attraktivt alternativ hvor pladsen er trang, f.eks. i AVG-løsninger.
Med S2-systemredundans opnås forbedret pålidelighed og databeskyttelse i RFID-løsninger. Denne funktion er essentiel i industrielle anvendelser, hvor datatab eller systemfejl kan forårsage store forstyrrelser. S2-redundansen sikrer, at hvis en del af systemet svigter, kan den anden overtage uden funktionsfejl, hvilket giver kontinuerlig drift og minimerer nedetid i scenarier for RFID-sporing og datafangst. Dette gør den ideel til sektorer, hvor det er kritisk at opretholde kontinuerlig drift.

RFID er en nøglekomponent i en mere forbundet fremtid
RFID teknologien spiller en afgørende rolle i den fortsatte udvikling af industriel automation ved at tilbyde pålidelig, fleksibel og effektiv sporing og dataindsamling. Gennem innovationer fra virksomheder som Turck bliver denne teknologi stadig mere integreret i moderne produktions- og forsyningskædeprocesser, hvilket åbner op for nye muligheder for effektivisering og optimering. Med RFID som en nøglekomponent, bevæger industriel automation sig mod en mere forbundet, intelligent og fleksibel fremtid.

Vil du vide mere om RFID-teknologiens store potentialer så læs meget mere om RFID til Pharma, Produktion og Logistik, eller kontakt vores ekspert Palle Nielsen på 43 20 86 35 eller psh@folsgaard.com

Flere artikler fra Hans Følsgaard A/S

Artikel er skrevet af:

Hans Følsgaard A/S

Hans Følsgaard A/S er global tech-virkomhed, der udvikler, producerer og leverer kundespecifikke løsninger og egne brands til kunder i hele verden inden for, industri og infrastruktur, såsom vedvarende energi, kraftteknik, telekommunikation og transport.

Hans Følsgaard har gennem mere end 100 år formået konstant at tilpasse forretningen til markedstendenserne, hvilket har været medvirkende til at drive en organisk vækst, som i kombination med opkøb har skabt en sund forretning. En lige så afgørende faktor for vækstrejsen er medarbejderne, som man har stort fokus på. Følsgaard har en unik vi

Se profil
keyboard_arrow_up