Cases

3D-print reducerer vægt og fremstillingstid på Bühlers pumperotor

arrow_backTil oversigten

21. maj 2024 | Danish Technological Institute

Bühler-Meincke, der laver maskiner og ovne til fremstilling af kiks, kager og småkager, har sammen med Teknologisk Institut testet mulighederne for at anvende 3D-print i titanium til nogle dejpumper i deres produktion - det skete i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt. Resultatet viser, at teknologien kan hjælpe virksomheden med at reducere vægt og leveringstid på komponenten - til samme pris som den originale komponent.

- Den komponent, vi har kigget på i det her projekt, er pumperotorer, hvor vi ville undersøge nærmere, om vi kunne fremstille dem ved hjælp af 3D-print, siger Jørgen Juul, der er Design Engineer hos Bühler Meincke.

Pumperotorer er med til at sende kagedejen ned til tyllerne, der laver de enkelte småkager. Bûhler-Meinckes udfordring med rotorerne har været, at de er tunge og dyre.

Derfor undersøgte man i et MADE Materiale Demonstrationsprojekt med hjælp fra Teknologisk Institut, om man kunne 3D-printe lettere og billigere pumperotorer til kageproduktion.

Resultatet viser, at virksomheden kan opnå en vægtbesparelse på 64-76 procent ved at udhule emnet og 3D-printe i titanium fremfor rustfrit stål - til samme pris som den originale komponent.

Ved 3D-print kan vi udhule emnet, så vi ikke alene sparer vægt på grund af materialeskiftet, men også på grund af udhulingen. Med udhulingen får vi en kortere fremstillingstid og dermed en billigere komponent

Flere artikler fra Danish Technological Institute

Casen er skrevet af:

Danish Technological Institute

Teknologisk Institut er en dansk teknologiorganisation, der har været førende i forskning, udvikling og innovation siden dens grundlæggelse i 1906. Vi er specialiserede inden for en række teknologiområder, herunder energi, miljø, materialer, fødevarer og produktion. Vores arbejde er drevet af en stærk forpligtelse til bæredygtighed.

Teknologisk Institut er en vigtig aktør inden for den grønne omstilling og den fortsatte teknologiudvikling. Vi samarbejder tæt med både private og offentlige organisationer for at styrke dansk erhvervsliv og samfundet som helhed.

Vi gennemfører omfattende f

Se profil
keyboard_arrow_up